منطقه 7 اصفهان


جمعیتبافت فرسودهفضای سبزمساحت کل
168,732 نفر:164 هکتار2,823,995  مترمربع1,357 هکتار
شهردار منطقه: مهدی سلطان آقایی

منطقه هفت شهرداری اصفهان

شهرداري منطقه 7 اصفهان در سال 1359 تاسيس شد. این منطقه با تفکیک از منطقه 3 شهرداری اصفهان که به دو قسمت، منطقه 3 و منطقه 7  تقسیم شده بود بوجود آمد. اما به دليل وسعت زياد و جمعيت روبه رشد مجددا” در سال 1387 این منطقه به دو منطقه 7 و منطقه 14 تفکیک و تقسیم شد. منطقه هفت شهرداري اصفهان با مساحت 2857 هکتار، از شمال به شهرك ولي عصر –  اتوبان فرزانگان – ميدان فرزانگان، از جنوب به ميدان شهدا – خيابان مدرس – خيابان آيت ا… اديب، از شرق به خيابان بعثت – خيابان آل بويه – خيابان آل یاسین و از غرب به اتوبان كاوه – بزرگراه معلم محدود مي شود.

محدوده منطقه 7 شهرداری اصفهان

از شمالبه شهرك ولي عصر –  اتوبان فرزانگان – ميدان فرزانگان
از شرقبه خيابان بعثت – خیابان هسا – خيابان آل بويه – خيابان آل یاسین
از جنوبميدان شهدا – خيابان مدرس – خيابان اديب
از غرببه بلوار پرستار – اتوبان كاوه
منطقه هفت شهرداری اصفهان

شهرداري منطقه 7 با تفكيك منطقه 3 شهرداري اصفهان به دو منطقه 3 و7  در سال 1359 تاسيس شد و بدليل وسعت زياد و جمعيت روبه رشد در سال 1387 به دو منطقه 7 و 14 تفکیک گردید. منطقه هفت شهرداري اصفهان با مساحت 2857 هکتار، از شمال به شهرك ولي عصر – میدان حج – اتوبان فرزانگان – ميدان فرزانگان، از جنوب به ميدان شهدا – خيابان مدرس – خيابان آيت ا… اديب، از شرق به خيابان بعثت – خيابان آل بويه – خيابان آل یاسین – خیابان هسا و از غرب به اتوبان كاوه – بزرگراه معلم محدود مي شود.

دسترسی های منطقه

خیابان ها و گذرگاه های منطقه 7 اصفهان عبارتند از:

  • شهرك ولي عصر
  • اتوبان فرزانگان
  • ميدان فرزانگان
  • میدان حج
  • ميدان شهدا
  • خيابان مدرس
  • خيابان آيت ا… اديب
  • خيابان بعثت
  • خیابان هسا
  • خیابان گلستان
  • خیابان برازنده
  • خيابان آل بويه
  • خيابان آل یاسین
  • بلوار پرستار
  • اتوبان كاوه
  • بزرگراه معلم

مناطق تفریحی و گردشگری

مناطق تفریحی و گردشگری منطقه 7 اصفهان عبارتند از:

فدک مال

مجموعه فرهنگی تفریحی و بازار خرید سیتی سنتر فدک مال اصفهان در این منطقه و در خیابان هسا واقع شده است.

مناطق تاریخی

مناطق تاریخی منطقه 7 اصفهان عبارتند از:

محله بابلدشت

محله بابلدشت از محلات قدیم اصفهان است که عامه­ی مردم آن حدود، آن را به نام علی­سینا می‌خوانند. جابری­ انصاری نیز معتقد است قبر ابن­سینا در این مکان است. در مجاورت قبه­ی ابن­سینا در محله دردشت، مسجد کوچکی وجود ­دارد که بر فراز سر در آن، بقایای یک مناره از دوره­ سلاجقه باقی­مانده ­است که منار گل دسته نام­ دارد. همچنين، در محله­ قدیمی باب­الدشت، مسجد کوچکی به نام مسجد فتح وجود ­دارد که مسجد کوچه­ باغ نیز نامیده ­می‌شود. این مسجد را عالم ربانی محمد شاصمدانی ابوالفتوح محمد، در سال 987 هجری قمری بنا نهاده است. دو مناره­ دردشت بر فراز سردر بلندی به ارتفاع حدود 15 متر قرار ­دارند و از عظمت دیرین آن حکایت ­می‌کنند. ارتفاع باقی­مانده دو مناره­ دردشت از سطح پشت­ بام آن، بیش از 8 متر نیست. این مناره­ ها به آرامگاه سلطان بخت آغا دختر امیر غیاث­الدین کیخسرو اینجو متصل ­است.

مسجد آقا­نور

مسجد آقا­نور نیز در محله­ دردشت واقع شده ­است که در دوره­ پادشاهی شاه­ عباس اول ساخته ­شده و در اولین سال سلطنت شاه­ صفی به اتمام رسیده ­است. آقانور و آقا­مؤمن، دو برادر بودند که اولی مسجد را ساخت و دومی نزدیک مسجد، حمامی بنا کرد که به حمام دردشت، معروف است و سابقاً به نام بانی آن، حمام آقامؤمن نامیده­ می‌شد و وقف بر مسجد است. شبستان مسجد آقانور، در ردیف زیباترین شبستان‌های مساجد اصفهان است و ستون‌های آن سنگی است و طاق‌های متعدد آن، قطعاتی از سنگ مرمر شفاف دارد که هنگام روز، روشنایی شبستان را تأمین­ می‌کند.

مدرسه­ شفیعیه

« مدرسه­ شفیعیه » از بناهای دوره­ شاه­ عباس دوم در محله­ دردشت واقع­ است. این مدرسه توسط محمد شفیع اصفهانی فرزند محمدجمال خوزانی، در سال 1067 بنا شده­ است. در بازارچه­ حمام قاضی در محله­ دردشت و نزدیک فلکه­ شهشهان نیز، مسجد کوچکی واقع ­شده که به ­وسیله­ حاج ی­یونس نامی از خواجگان دوره­ شاه­ عباس دوم بنا شده و ثواب آن را به روح آزادکننده­ خود، حاجی­ صفی­قلی هدیه کرده ­است. (هنرفر، 1350: 612، 589، 502، 317، 163، 47)

نام‌آوران دردشت اصفهان

از نام‌آوران دردشت اصفهان باید به این افراد اشاره­ کرد:

1- جامی شاعر بلندآوازه­ ایران، در این محله به ­دنیا ­آمد و سپس در ایام کودکی، با پدرش به خرجرد جام رفت. محققان انتساب او و پدرش را به دردشت اصفهان تأیید­ کرده­ اند.

2- ملاحاج محمد کریم متخلص به مجنون، فرزند حسن دردشتی اصفهانی، از شعرا که صاحب دیوانی به نام آشوب است.

3- ابومسلم عبدالرحمن­بن محمد­بن احمد­بن سیاه دشتی (376 ق) از محدثان.

4- ملک­المتکلمین حاج میرزا نصرالله بهشتی فرزند محسن دردشتی اصفهانی(1277 ق) از رجال مشروطیت و شاگرد سید­جمال اسدآبادی (رک: رفیعی مهرآبادی، 1352: 230 – 228).

لیست مشاغل فعال در منطقه هفت اصفهان

District 7, Isfahan