نحوه ایجاد شبکه چند سایتی و استفاده از زیرقالب چیلد تم موضوع این مقاله است
مولتی سایت چیست؟
با کمک ویژگی چند سایت، می توانید شبکه ای از وب سایت ها را از یک مکان واحد کنترل کنید. شبکه ای متشکل از چندین وب سایت را می توان با استفاده از این سبک نصب وردپرس از یک داشبورد وردپرس ایجاد و مدیریت کرد. این باعث میشود که بروزرسانی همه وبسایتهایتان و ایجاد تغییرات از یک مکان ساده برای شما آسان شود. تعداد وب سایت ها می تواند از 2 تا چند میلیون متغیر باشد. به عنوان مثال، وردپرس از این ویژگی برای نگهداری 37 میلیون وب سایت در یک مکان استفاده می کند.
تم کودک چیست؟
تم قالب فرزند یا بچه قالب، کپی دقیق تم قالب والد خود است که تمام ویژگیها و سبکها را از طرح زمینه اصلی در صف قرار میدهد. مهمترین استفاده اصلی از تم فرزند اجازه سفارشی سازی در فایل های قالب است.
هر تغییری که مستقیماً روی فایلهای طرح زمینه ایجاد کنید، با بهروزرسانی تم پاک میشوند. ویرایش فایلهای طرح زمینه قالب با استفاده از طرح زمینه قالب فرزند تضمین میکند که کدهای سفارشی که برای ویرایش فایلهای تم استفاده میکنید، حتی پس از بهروزرسانی تم سایت در وبسایت شما باقی میمانند.
برای آشنایی بیشتر می توانید مقاله زیر قالب چیست؟ را مطالعه نمایید.
نقش های کاربر
مدیر شبکه: هنگامی که یک چند سایت در وب سایت وردپرس خود ایجاد می کنید، شما را مدیر شبکه سایت خود می کند. همچنین به کاربران شما اجازه می دهد تا سایت های فردی خود را ایجاد کنند و مدیر سایت های مربوطه خود باشند.
مدیر سایت: این کاربران می توانند سایت خود را در داخل شبکه چند سایتی شما ایجاد کنند. با این حال، نمی توانند افزونه جدیدی را نصب کنند، در حالی که می توانند افزونه هایی را که قبلاً توسط مدیر شبکه نصب شده است، فعال کرده و استفاده کنند.
ادمین سایت نسبت به ادمین شبکه دسترسی کمتری دارد. مدیر سایت می تواند کاربران جدید اضافه کند و به آنها نقش هایی را به عنوان مدیر سایت اختصاص دهد. با این حال، دسترسی آنها به سایتی که به آن اضافه شده اند محدود می شود.
نام دامنه
یکی از جنبه های مهم چند سایت این است که می توانید تنظیم کنید که آیا سایت های فرعی در شبکه شما می توانند از زیر دامنه ها (example-site.mysite.com) یا زیر شاخه ها (mysite.com/examplesite) استفاده کنند. همچنین میتوانید دامنههای دیگر را به شبکه خود نگاشت کنید تا گزینههایی را برای سایتهای درون شبکه خود فراهم کنید تا نامهای دامنه جداگانه داشته باشند.
نحوه راه اندازی و فعال سازی چند سایت
در حین استفاده از تم Astra، میتوانید از تم فرزند برای راهاندازی سایتهایی که میخواهید در نصب وردپرس خود استفاده کنید. در اینجا مراحل دقیق نحوه راه اندازی یک شبکه چند سایتی با استفاده از یک موضوع فرزند آورده شده است. لطفاً توجه داشته باشید که توصیه می کنیم قبل از فعال کردن ویژگی های چند سایت، یک نسخه پشتیبان از وب سایت خود تهیه کنید.
فعال کردن قابلیت چند سایتی
با هر نصب وردپرس، ویژگی مولتی سایت، Multisite Network از قبل نصب شده است. تنها کاری که باید انجام دهید این است که وردپرس را طبق معمول راه اندازی و نصب کنید. سپس فقط باید ویژگی چند سایت را روشن کنید.
مرحله 1: دانلود و نصب افزونه مدیر فایل
هر وب سایت وردپرسی که از قبل وجود دارد می تواند قابلیت چند سایت را فعال کند. برای فعال کردن Multisite، با استفاده از یک سرویس گیرنده FTP یا مدیر فایل cPanel به سایت خود متصل شوید و فایل wp-config.php را برای ویرایش باز کنید.
در این مثال از افزونه ای به نام (file manager) مدیر فایل استفاده می کنیم که می توانید آن را از مخزن وردپرس دانلود کنید . افزونه را دانلود و در سایت وردپرس خود آپلود کرده و نصب و فعال کنید.
مرحله 2: ویرایش فایل wp-config.php
پس از فعال کردن افزونه، فایل wp.config.php را پیدا کرده و روی آن کلیک راست کنید. با این کار یک منوی کشویی باز می شود. ویرایشگر کد را از منو انتخاب کنید.
پس از باز شدن ویرایشگر کد، کد زیر را کپی کرده و در ویرایشگر کد پایین قرار دهید. برای ذخیره تغییرات روی save کلیک کنید و ببندید.
قابلیت چند سایتی سایت وردپرس شما به سادگی با این کد فعال می شود. پس از فعال شدن، شبکه چند سایتی هنوز باید راه اندازی شود.
راه اندازی شبکه چند سایتی
مرحله 1: غیرفعال کردن همه افزونه ها
در مرحله بعدی، اگر در حال راه اندازی یک شبکه چند سایتی در یک وب سایت وردپرس موجود هستید، باید تمام افزونه های وب سایت خود را غیرفعال کنید. به افزونه> افزونه نصب شده بروید و همه افزونه ها را انتخاب کنید. گزینه deactivate on bulk action را انتخاب کرده و روی اعمال کلیک کنید.
مرحله 2: نصب Network SetUp
پس از غیرفعال شدن همه افزونهها، برای پیکربندی شبکه چندسایتی به Tools>Network Setup بروید.
در صفحه راه اندازی شبکه، باید نام شبکه و آدرس ایمیل خود را وارد کنید. لطفا مطمئن شوید که آدرس ایمیلی که ارائه کرده اید صحیح است. پس از آن، بر روی دکمه نصب در پایین کلیک کنید.
پس از کلیک بر روی دکمه نصب، در صفحه بعدی، وردپرس چند کد را نمایش می دهد که باید آنها را به فایل های wpconfig.php و htaccess.php اضافه کنید. با رفتن به افزونه مدیریت فایل، کلیک راست بر روی فایل های مربوطه، انتخاب ویرایشگر کد، چسباندن کدها و کلیک بر روی دکمه ذخیره و بستن، می توانید فایل را به همین ترتیب ویرایش کنید.
توجه: در حین ویرایش فایل wpconfig.php، لطفاً مطمئن شوید که کد را در بالای متنی که می گوید «/* همین است، ویرایش را متوقف کنید! انتشار مبارک */”.
مرحله 3: داشبورد شبکه
هنگامی که تنظیمات شبکه را تنظیم کردید، باید به داشبورد شبکه بروید تا تغییراتی در چند سایت ایجاد کنید. روی my sites در نوار بالای داشبورد وردپرس خود کلیک کنید، Network admin را انتخاب کنید و روی Dashboard کلیک کنید.
پس از کلیک بر روی داشبورد، داشبورد شبکه را مشاهده خواهید کرد و داشبورد “در حال حاضر” را مشاهده خواهید کرد. شما می توانید یک سایت جدید و کاربر جدید ایجاد کنید یا می توانید سایت ها یا کاربران موجود را جستجو کنید.
مرحله 4: پیکربندی تنظیمات شبکه
پس از دسترسی به داشبورد مدیر شبکه، روی تنظیمات کلیک کنید و تنظیمات شبکه را انتخاب کنید. با این کار گزینه های تنظیمات شبکه که باید پیکربندی کنید باز می شود.
مهم ترین تنظیمات در پیکربندی شبکه شما معمولاً در بخش “تنظیمات ثبت نام” در صفحه تنظیمات شبکه یافت می شود. در شبکه، ثبت نام کاربر و سایت به طور پیش فرض غیرفعال است. شما این امکان را دارید که به ثبت نام سایت و کاربر در وب سایت خود اجازه دهید و همچنین به کاربران فعلی اجازه دهید تا سایت های جدید بسازند.
این به شما امکان می دهد سایت های جدیدی را به شبکه چند سایتی خود اضافه کنید.
ایجاد یک سایت جدید
در داشبورد شبکه بر روی گزینه create a new site کلیک کنید تا یک سایت جدید ایجاد شود.
برای ایجاد یک سایت جدید باید اطلاعات زیر را وارد کنید.
برای ایجاد یک سایت جدید باید اطلاعات زیر را وارد کنید.
- آدرس سایت (URL): این نام وب سایت شما و سپس دامنه اصلی خواهد بود. مثلا newsite.paya1.ir. در اینجا newsite نام وب سایت و paya1.ir آدرس دامنه اصلی است
- عنوان سایت: عنوان سایتی است که در بالای داشبورد نمایش داده می شود.
- زبان سایت: به طور پیش فرض عنوان سایت به عنوان انگلیسی (ایالات متحده آمریکا) انتخاب می شود. اگر می خواهید زبان را تغییر دهید، می توانید از منوی بازشو انتخاب کنید.
- ایمیل مدیر: به طور پیش فرض آدرس ایمیلی را که قبلاً هنگام ایجاد شبکه وارد کرده بودید نشان می دهد. در صورت تمایل می توانید بنا به نیاز خود آن را نیز تغییر دهید.
هنگامی که سایت را اضافه کردید، در داشبورد سایت در دسترس خواهد بود. برای دسترسی به همه سایتها، از داشبورد شبکه به سایتها>همه سایتها بروید.
اضافه کردن تم به Multisite
برای افزودن طرح زمینه قالب، میتوانید به مسیر My Sites>Network Admin>Themes بروید . این صفحه تمام تم های موجود در این شبکه چند سایتی را نمایش می دهد. با انتخاب گزینه “Network Enable” در کنار یک موضوع، می توانید آن تم را برای وب سایت های دیگر قابل دسترسی کنید. همچنین میتوان با استفاده از پیوند «غیرفعال کردن شبکه» که در زیر طرح زمینه قرار دارد، یک طرح زمینه را خاموش کرد. لازم به ذکر است که گزینه Network Disable تنها زمانی ظاهر می شود که تم فعال است.
برای افزودن یک تم جدید، به سادگی می توانید روی دکمه افزودن جدید در بالای آن کلیک کنید، وسپس یک تم را انتخاب و آن را در شبکه چند سایتی خود نصب کنید.
با استفاده از تم کودک Astra
پس از تکمیل راهاندازی، میتوانید یک طرح تم فرزند یا همان زیر قالب را از وبسایت آسترا از اینجا ایجاد کنید. میتوانید تمهای فرزندتان را بر اساس نیازتان شخصیسازی کنید و سپس آنها را به سادگی با بارگذاری آنها به شبکه چندسایتی اضافه کنید. پس از نصب طرح زمینه فرزند، فراموش نکنید که شبکه آنها را فعال کنید تا از آنها در سراسر شبکه استفاده شود.
لطفاً توجه داشته باشید که هر طرح زمینه قالب فرزند باید یک نام منحصر به فرد داشته باشد. وقتی طرح زمینه جدید را در شبکه چند سایتی آپلود می کنید، اگر از همان نام استفاده کنید به جای ایجاد یک طرح زمینه فرزند جدید، طرح زمینه موجود را بازنویسی می کند.
نصب پلاگین در چند سایت
مشابه افزودن تم به چند سایت، میتوانید با پیمایش به My Sites> Network Admin> Plugins، افزونهها را نصب کنید . با این کار به صفحه افزونه ها هدایت می شوید. میتوانید با کلیک کردن روی گزینه «فعال کردن شبکه» که در زیر هر افزونه یافت میشود، افزونهها را در شبکه چند سایتی خود فعال کنید. برای افزودن یک افزونه جدید روی دکمه افزودن جدید در بالای صفحه کلیک کنید، سپس افزونه را انتخاب کرده و آن را نصب کنید.
منبع: