< همه مطالب
چاپ

بهترین ابزار تست dns

در این مطلب می‌خوانید


whatsmydns.net یک ابزار آنلاین رایگان است که به شما امکان می دهد به سرعت و به راحتی جستجوی DNS را برای بررسی انتشار DNS و مشاهده اطلاعات هر دامنه از سرورهای DNS واقع در بسیاری از کشورها در سراسر جهان انجام دهید.

می‌توانید تغییرات ایجاد شده در دامنه‌های جدید یا موجود را آزمایش کنید و ببینید که آیا به‌درستی به‌روزرسانی شده‌اند، بدون نیاز به جستجوی دستی سرورهای راه دور. این به شما بینش فوری در مورد اینکه چگونه کاربران در سطح جهان ممکن است سوابق DNS را برای وب سایت، ایمیل یا سایر خدمات آنلاین شما حل کنند، می دهد.

بسیاری از سیستم عامل ها شامل ابزارهای DNS برای بررسی دستی سوابق DNS برای تشخیص مشکلات هستند. با این حال، استفاده از این ابزارها برای افراد غیر فنی می تواند پیچیده و درک آن دشوار باشد، به همین دلیل است که چک کننده DNS whatsmydns.net برای کمک به بررسی سریع انتشار DNS ایجاد شده است.

whatsmydns.net با حفظ طیف وسیعی از سرورهای DNS برای انجام جستجوها، فرآیند انجام بررسی‌های DNS جهانی را آسان می‌کند. سپس این نتایج تجزیه شده و بر روی نقشه نمایش داده می شوند تا نتایج در یک نگاه آسان تر قابل درک باشند. نتایج جستجوی فردی را می توان با انتخاب یک مکان سرور از لیست یا کلیک کردن بر روی نشانگرهای نقشه پس از تکمیل جستجو با جزئیات مشاهده کرد.

DNS چیست و چگونه کار می کند؟

سیستم نام دامنه (معروف به DNS) سیستمی است که برای تبدیل نام (مانند www.google.com) به آدرس IP (مانند 192.168.2.1) استفاده می شود. این آدرس ها توسط رایانه ها برای برقراری ارتباط با یکدیگر در اینترنت استفاده می شود. بسیاری از مردم به خاطر سپردن نام ها بسیار آسان تر از اعداد هستند، بنابراین DNS این فرآیند را آسان می کند.

هنگامی که از یک وب سایت بازدید می کنید، رایانه، تلفن یا رایانه لوحی شما ابتدا حافظه پنهان DNS محلی شما را برای آدرس IP مربوطه بررسی می کند. اگر دستگاه شما اخیراً این وب سایت را جستجو نکرده است، باید از سرور DNS پیکربندی شده شما بپرسد که درخواست را به سرور DNS مسئول مدیریت سوابق ارسال می کند. این فرآیند به عنوان درخواست جستجوی DNS شناخته می شود .

هنگامی که آدرس IP شناخته شد، به صورت محلی برای مدت زمان مشخصی به نام Time To Live (TTL) ذخیره می شود و برای سرعت بخشیدن به درخواست های آینده استفاده می شود. سوابق به‌روزرسانی‌شده تا زمانی که این زمان منقضی نشده است، بازگردانده نمی‌شوند، این اغلب می‌تواند دلیل این باشد که چرا تغییرات DNS فوراً کار نمی‌کنند.

انتشار DNS چیست؟

انتشار DNS اصطلاحی است که معمولاً برای بررسی وضعیت فعلی نتایج DNS در سطح جهانی استفاده می شود و اغلب در مورد اینکه چه زمانی به نظر نمی رسد تغییرات ایجاد شده در مناطق DNS آنطور که انتظار می رود کار می کنند از آن سؤال می شود. این فرآیند می تواند تنها چند دقیقه طول بکشد، اما اغلب تا 48-72 ساعت و گاهی اوقات بیشتر طول می کشد.

در حالی که از نظر فنی DNS منتشر نمی شود، این اصطلاحی است که مردم با آن آشنا شده اند. درخواست‌های DNS به‌صورت بازگشتی ارسال می‌شوند و از حل‌کننده محلی مورد استفاده به سرور نام معتبر در صورت درخواست جستجو می‌شوند و سپس برای سرعت بخشیدن به درخواست‌های جستجوی آینده در حافظه پنهان ذخیره می‌شوند. به همین دلیل، سرورهای DNS پرکاربرد ارائه دهندگان شبکه بزرگ واقع در سراسر جهان هنگام انجام بررسی های DNS انتخاب شده اند.

برای وب‌سایت‌های محبوب، نتایج DNS ممکن است برای افراد در نقاط مختلف جهان با استفاده از حل‌کننده‌های DNS بازگشتی مختلف ذخیره شود. اگر اخیراً تغییراتی در پیکربندی خود ایجاد کرده اید و TTL هنوز منقضی نشده است، ممکن است برخی از افراد نتایج قدیمی را دریافت کنند که می تواند به این معنی باشد که نسخه قدیمی وب سایت شما را می بینند.

انتشار DNS چقدر طول می کشد؟

مدت زمان انتشار DNS معمولاً به تنظیم TTL سوابق شما بستگی دارد. این می تواند از چند دقیقه تا 48-72 ساعت یا بیشتر باشد. با این حال، گاهی اوقات دلایل دیگری برای مدت طولانی انتشار وجود دارد.

مسائل اصلی در مورد اینکه چرا انتشار DNS می تواند اینقدر طول بکشد عبارتند از:

حافظه پنهان DNS – زمان زنده ماندن (TTL) مدت زمانی است که در آن داده های DNS مجاز به “زندگی” در حافظه پنهان یک دستگاه محلی یا حل کننده DNS است. هنگامی که این مدت زمان منقضی می شود، دستگاه یا سرور محلی اطلاعات DNS موجود را حذف می کند و یک جستجوی DNS دیگر را برای واکشی اطلاعات جدید انجام می دهد. تنظیمات بالاتر TTL اغلب می تواند باعث تاخیر در انتشار DNS شود.

ارائه دهندگان خدمات اینترنتی – ISP شما همچنین نتایج DNS را ذخیره می کند، که به بسیاری از کاربران امکان می دهد سریعتر به سایت ها دسترسی داشته باشند. برای هر وب سایت درخواستی، آنها فقط یک بار از سرور DNS پاسخگو خواهند بود، اما برای بسیاری از کاربران همان نتیجه را برمی‌گردانند. برخی از ISP ها نیز قوانین TTL را نادیده می گیرند و یک رکورد DNS در حافظه پنهان نگه می دارند حتی اگر TTL منقضی شده باشد. این باعث می شود انتشار DNS بیش از آنچه باید طول بکشد.

سایر سرورهای DNS – ممکن است از سرور DNS ISP خود استفاده نکنید، اگر چنین باشد، همان مشکلاتی که ممکن است باعث تاخیر شوند همچنان می توانند اعمال شوند.

ثبت نام دامنه – هنگام تغییر میزبانی وب یا ارائه دهندگان DNS برای دامنه خود، اغلب لازم است سرورهای نام معتبر خود را نیز به روز کنید. این تغییرات باید در سرور نام TLD مربوطه برای نام دامنه شما منعکس شود. برای مثال، اگر بخواهید رکوردهای NS را برای example.com تغییر دهید، سرور نام .com TLD نیز باید به‌روزرسانی شود که می‌تواند باعث تأخیر در انتشار DNS شود.

چگونه سرعت انتشار DNS را افزایش می دهید؟

تکنیکی که برای سرعت بخشیدن به انتشار DNS و جلوگیری از تأخیر استفاده می شود این است که چند روز قبل از انجام هر تغییری، TTL رکوردهای DNS خود را کاهش دهید تا زمانی که تغییر ایجاد شود، رکوردهای قدیمی سریعتر منقضی شوند. متأسفانه، اکثر افرادی که مشکل دارند و سعی می کنند سرعت انتشار DNS را افزایش دهند، تنها پس از ایجاد تغییرات متوجه این موضوع می شوند و در تعجب هستند که چرا نتایج فوری را نمی بینند.

اگر DNS را به صورت سراسری بررسی کرده اید، و نتایج متفاوتی را به صورت محلی مشاهده می کنید، ممکن است حافظه پنهان DNS خود را پاکسازی کنید یا از سرور DNS دیگری استفاده کنید . به عنوان آخرین راه حل، بازنویسی دستی ورودی های DNS محلی شما در فایل میزبان سیستم شما نیز می تواند انجام شود، اما باید به عنوان یک اقدام موقت در نظر گرفته شود و فقط برای انواع خاصی از رکوردها کار می کند.

چه نوع سروری در بررسی DNS استفاده می شود؟

4 نوع مختلف از سرورهای DNS در هنگام انجام بررسی DNS وجود دارد. هر کدام نقش متفاوتی دارند و ممکن است بسته به موقعیت اصلاً مورد نیاز نباشند، داشتن همه این انواع مختلف سرور چیزی است که به مشکلات انتشار DNS کمک می کند.

Recursive Resolver – سرور DNS که دستگاه شما با آن ارتباط برقرار می کند، Recursive Resolver نامیده می شود و به طور خودکار توسط ISP شما برای شما صادر می شود، اما می تواند روی روتر یا دستگاه های شخصی شما نیز پیکربندی شود. این سرورهای DNS به طور ایده آل در نزدیکی جغرافیایی قرار دارند تا نتایج را در سریع ترین زمان ممکن برگردانند. این سرورها یک کپی از نتایج DNS را برای سرعت بخشیدن به درخواست های جستجوی DNS آینده در حافظه پنهان ذخیره می کنند.

Root Name Server – این نوع سرور DNS مسئول بازگرداندن آدرس IP سرور نام TLD (دامنه سطح بالا) است. به عنوان مثال، اگر سعی در حل example.com دارد، سرور نام ریشه IP سرور نام TLD را که دامنه های .com را اجرا می کند، برمی گرداند.

TLD Name Server – این سرور نام، سرورهای نام معتبر را برای هر دامنه تحت دامنه سطح بالایی که مسئولیت آن را بر عهده دارد، برمی گرداند. سرور نام .com TLD نتایجی را به عنوان مثال.com برمی‌گرداند اما example.org را ندارد.

سرور نام معتبر – این اطلاعات پیکربندی سرورهای DNS را برای نام های دامنه خاص ذخیره می کند.

وقتی یک درخواست DNS ارسال می شود چه اتفاقی می افتد؟

در زیر جریان رویدادهایی را نشان می دهد که کاربر www.example.comبرای اولین بار درخواست بازدید از مرورگر وب خود را می دهد و هنوز نتایج ذخیره شده در حافظه پنهان ندارد. همانطور که می بینید، هر مرحله امکان تاخیر در انتشار DNS را معرفی می کند.

  1. → شما www.example.comدر مرورگر وب خود تایپ می کنید.
  2. → دستگاه شما درخواستی را به حل کننده بازگشتی پیکربندی شده شما ارسال می کند .
  3. → حل کننده بازگشتی از سرور نام ریشه آدرس IP سرور نام TLD مسئول دامنه ها را می خواهد .com.
  4. ← نام سرور ریشه آدرس IP سرور نام .com TLD را به حل کننده بازگشتی برمی گرداند .
  5. ← حل کننده بازگشتی از سرور نام .com TLD آدرس سرور نام معتبر مسئول را می خواهد example.com.
  6. ← سرور نام .com TLD آدرس IP سرور نام معتبر را به حل کننده بازگشتی برمی گرداند .
  7. ← حل کننده بازگشتی از سرور نام معتبر آدرس IP را می خواهد www.example.com.
  8. ← نام سرور معتبر آدرس IP را www.example.comبه حل‌کننده بازگشتی برمی‌گرداند .
  9. ← حل‌کننده بازگشتی آدرس IP را www.example.comبه مرورگر برمی‌گرداند.
  10. → مرورگر شما یک درخواست وب را مستقیماً به آدرس IP حل شده ارسال می کند.

کدام نوع رکورد DNS را می توان بررسی کرد؟

می‌توانید انتشار DNS را برای انواع رکوردهای رایج بررسی کنید، از جمله:

  • A – رایج ترین رکورد DNS که برای اشاره دامنه به آدرس IP استفاده می شود.
  • CNAME – همچنین به عنوان رکوردهای مستعار شناخته می شود، آنها به سایر رکوردهای DNS اشاره می کنند. گاهی اوقات برای زیر دامنه هایی مانند www استفاده می شود.
  • MX – سوابق مبدل ایمیل از سرورهای ایمیل مجموعه و اولویت آنها استفاده می شود.
  • NS – سوابق سرور نام سرور نام معتبر را ذخیره می کند.
  • TXT – رکوردهای متنی معمولاً برای تنظیمات پیکربندی مانند رکوردهای SPF و DKIM استفاده می شود.

انواع دیگری که می توان بررسی کرد و معمولاً در پیکربندی های پیشرفته تر استفاده می شود عبارتند از: AAAA ، CAA ، PTR ، SOA و SRV .

مطمئن شوید که تمام سوابق DNS خود را بررسی کنید

هنگام بررسی سوابق DNS، اغلب چندین نوع رکورد وجود دارد که باید صحت آنها را تأیید کنید. به عنوان مثال، وب‌سایت‌ها گاهی اوقات شامل www یا سایر زیردامنه‌ها به عنوان رکورد A یا CNAME هستند و سرورهای ایمیل از نوع رکورد MX ا